FILAMASS ACADEMY

Additív technológia online oktatás fiataloknak szakértőktől.
Csatlakozz ma, hogy tiéd lehessen a jövő technológiája!

Önképzés

Egész életen át tartó tanulás: ez a belépő a tudásalapú társadalomba, ahol a szakmai fejlődéshez és a karriercélok megvalósításához mindig naprakész tudással kell rendelkeznünk.

Munkaszerzés

A tudás a lehető leggyorsabban megtérülő befektetés, ami könnyebb elhelyezkedést tesz lehetővé.

Célmegvalósítás

Ha azt az életet akarjuk élni, amire vágyunk, vagy szeretnénk valamiben jobbá válni, saját kezünkbe kell vennünk a fejlődésünket.

Az ingyenes lecke megkezdéséhez regisztrálj az oktatási platformunkra!

Törekedtünk arra, hogy előzetes háttértudás nélkül teljes mértékben elsajátítható legyen tanfolyamunk.

Powered by AlgoGrind

Az oktatási platform üzemeltetője az AlgoGrind – EXDEVIT Kft. 

FILAMASS OKTATÁSI KURZUSOK

Nézd meg a bemutatóvideónkat!

Jellemzők

Az alapoktól a finomabb részletekig

Van egy termék ötleted, de nem tudod, hogyan valósítsd meg? Az előadássorozatunk felkészít arra, hogyan legyél képes egy kreatív ötlettől a megvalósításig eljutni. Az oktatás elején áttekintjük a jelenlegi additív technológiákat, ezekután pedig belemerülünk a szálhuzásos (FDM) technológia rejtelmeibe, illetve betekintést nyújtunk a 3D modellezés alapjaiba. Megismerjük, hogy a kész modellünk elkészítése vagy letöltése után milyen teendőkre van szükségünk, hogy annak nyomtatása meg is valósulhasson. Részletezzük a szeletelés fortélyait, a nyomtatók működését, felépítését, majd ezt követően megismertetjük veletek a nyomtatásban legelterjedtebb alapanyagokat és azok tulajdnoságait. Egy fontos témakört is érinteni fogunk, amely nem más mint a hibaanalízis, ezen tudás elsajátításával képes leszel az esetleges hibák felismerésére és azok javítására. Végül, de nem utolsó sorban egy kis technológiai kitekintést is nyújtunk, ahol további, a 3D nyomtatáshoz köthető izgalmas alkalmazási területeket is megemlítünk.

100% Online

Az oktatás teljes mértékben online formában történik.

Kiegészítő források

A szöveg formátum mellé kiegészítő forrásokat csatolunk, amelyekben az érintett témában még jobban el tudtok merülni.

Teszt és kvízek

Az oktatás folyamán lesznek tudásellenőrző feladatok, amelyek segítik az oktatási rész megértését, elsajátítását.

Ipari háttér

Az oktatás létrehozásában elismert ipari cégektől is kaptunk támogatást: A Varinex Zrt. gépparkját használhattuk videóink elkészítéséhez, illetve a FilaNora3D támogatott minket alapanyagokkal.

Leckék

A tanfolyam felosztása

Tartalmazza

  • Additív technológiák részletezése
  • 3D modellezés lépésről lépésre
  • Szeletelő szoftverek megismerése
  • 3D nyomtató müködése és felépítése
  • Hibaanalízis és elhárítás

Próbáltuk az oktatást úgy felépíteni, hogy annak előrehaladtával először az elmélet és a technológiai alapismeretek legyenek letisztázva, ezt követően kezdünk bele a gyakorlatba, a  termékek tervezésébe, az alapanyagválasztásba és nyomtatók használatába.

9 leckére osztva, több mint
6 órányi videó és több mint 300 oldal szöveges tananyag.

Ingyenes lecke

Nézze meg az 1. leckét ingyen!

1. lecke

A technológiák bemutatása

30 perc

Az első, ingyenes leckében ismerkedhettek meg az oktatásunk felépítésével. Ismertetjük az additív technológia kialakulásának történetét, illetve a jelenleg ismert és használt technológiák is áttekintésre kerülnek, mint például az  FDM, SLA, DLP, PolyJet, SLA.

2. lecke - Az FDM eljárás bemutatása

A szálhúzásos technológia alapját ismerjük meg. Rétegről rétegre történő modellépítés, síkok, tengelyek, hőmérsékletek. Nyomtatók alapvető felépítése. 

3. lecke - Alapszintű modellezés

Egy nyílt forráskódú, ingyenes tervező szoftverben a modellezés alapjait vizsgáljuk meg és saját modellt építünk. Részletezésre kerül a nyomtatáshelyes tervezés is. A modellépítés után annak kimentéséről is szót ejtünk, hogy a nyomtatási munkákhoz is megfelelő legyen.

4. lecke - A szeletelés megismerése

Megvizsgáljuk mi is az a szeletelés. Beszélünk az STL fájlformátumról, a G-Code-ról és arról, hogy miért is van ezekre szükség a nyomtatás kapcsán. A CURA szeletelő program bemutatása során pedig prezentáljuk egy termék nyomtatásra történő előkészítését..

5. lecke - Alapanyagok

A FDM technológiában elterjedt alapanyagok polimertechnikai szemüvegen keresztül bemutatva. Alaposan, mégis érthetően megismerhetjük a legfontosabb alapanyag-tulajdonságokat, illetve az újrahasznosítás témakörét is érintjük.

6. lecke - A nyomtató felépítése és elindítása

Egy alap FDM technológiájú nyomtató felépítésének részletes bemutatása és egy teljes nyomtatási folyamat elindítása a szál behúzásától a termék eltávolításáig.

7. lecke - A nyomtatási folyamat megismerése

Megvizsgáljuk, hogy a nyomtatás folyamán mi történik a különböző gépalkatrészek szemszögéből, külön kitérve a filamentre, a nyomtatófejre és a léptető motorokra. Videókon keresztül nyomtatási folyamatokat is bemutatunk, illetve láthattok egyéb, kiegészítő funkciókkal (automata szintezés, kétfejes stb.) felszerelt nyomtatókat is működés közben.

8. lecke - Hibaanalízis és utómunkálatok

Megvizsgáljuk a nyomtatás folyamán fellépő esetleges hibákat és ezek gyakorlati kivetüléseit. Kitérünk a nyomtatóhoz, a tervezési folyamathoz, az alapanyaghoz és termékhez köthető hibákra is.

9. lecke - Kitekintő

A 3D nyomtatás hobbiszintű és alternatív felhasználási lehetőségei: viaszszerszám készítés, 3D nyomtatott alkatrészek felületkezelései, gipszöntés, 3D szkennelés, illetve a blokklánc technológia alkalmazása a 3D nyomtatás szemszögéből.

Áraink

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb csomagot!

Oktatóink

Tapasztalati tudás első kézből.

Végzettségünket tekintve mindannyian okleveles gépészmérnökök vagyunk és napi szinten foglalkozunk az additív technológiával, ipari környezetben, már több mint 6 éve. Az évek során felhalmozott tapasztalatokat és tudást szeretnénk veletek megosztani, mivel hiszünk és bízunk a következő generációban és tudjuk, hogy ők lesznek azok akik életében az additív technológia már nem csak a munka során lesz fontos, hanem az otthoni életükben is meghatározó szerepe lesz.

Év tapasztalat

Sikeres ipari projekt

 

Dudás Mihály
okleveles gépészmérnök MSc

Dobóczi Zsolt
gépészmérnök BSc
okleveles közgazdász MSc

Szűcs László
mechatronikai mérnök BSc
mérnökinformatikus MSc
alkalmazott Informatika PhD

Zorics Richárd
okleveles gépészmérnök MSc

Parnereink

GYIK

Gyakori kérdések

Szeretnénk minden esetlegesen felmerülő kérdésre már most választ adni, de ha bármilyen további  információra lenne szükséged, keress meg minket bátran!

+ Miért az algogrind oldalára került az oktatás?

Az algogrind oktatási platform a magyar online oktatási piacon már bizonyított, szerettük volna profikra bízni az oktatási anyagunkat. Algogrind biztosítja számunkra a mindenkori elérhetőséget és azt a biztonságot, amelyet elvárunk. Mi megbízzunk a platformban.

+ Mit kapok a pénzemért?

Egy részletes áttekintést az additív technológiáról. Tanfolyamunk lehetőséget nyújt egy 3D nyomtatás iránt érdeklődő személy számára előzetes háttér tudás nélkül egy asztali 3D nyomtató használatára és annak karbantartására, illetve termék ötleteinek megvalósítására.

+ Milyen fizetési lehetőségekre van lehetőség?

Több fizetési lehetőségre is van lehetőség. Az algogrind oktatási platformján van lehetőség az online bankkártyás fizetésre illetve banki átutalásra is.

+ Mi is az a FilaMass közösség?

Szeretnénk egy zárt közösséget létrehozni, ahol a FilaMass oktatását igénybe vett hallgatók tudják egymást segíteni, tapasztalatot megosztani, illetve a FilaMass Academy kollégái tudnak számukra segítséget nyújtani. A csoportban az additív technológia friss kutatási és fejlesztési cikkeit is megosztjuk, továbbá a témakör eseményeire is felhívjuk a figyelmeteket a naprakész tudás érdekében. Későbbiekben szeretnénk előnyöket is nyújtani a csoporttagoknak, akár munka vagy kedvezmények formájában.

Elérhetőségeink

További kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Address

Cím

1034 Budapest,
Bécsi út 96/b

Email

info@filamass.com

Telefon

+36-30-286-5330

8 + 1 =